Hoofdsponsoren

Klok.jpg
Vanaf heden te koop:
Halfvasten vlag
€ 15,--
(exklusief verzendkosten)
 
 

Bijeenkomst wagenbouwers

Samenvatting Wagenbouwers bijeenkomst 4 februari 2020

Ondanks de geringe opkomst van wagenbouwers/ groepen kunnen wij als organisatie terugkijken op een positief en constructieve bijeenkomst.

Het doel van deze bijeenkomst was/is om samen met de wagenbouwers van gedachten te wisselen om de Halfvastenoptocht zo veilig mogelijk te laten verlopen, en welke inbreng zij daar in kunnen vervullen.

Het hete hangijzer tijdens deze bijeenkomst is de aan-afrij route vanaf de Truisweg/Kleine Veldstraat.

Aangezien er van overheidswege geen deelnemers op de voertuigen op de wagens plaats mogen nemen, dit vanwege verscherpte veiligheidsnormen is het een groot probleem om de overige deelnemers veilig richting de start te laten vertrekken.

Het gros van de deelnemers fietst samen met de carnavalswagens richting Angerlo, en rijden op de provinciale wegen wat beslist verboden is, en door de Politie en niet geaccepteerd zal worden.

Afgesproken is dat wij als Halfvastenorganisatie dit vraagstuk omtrent de

veiligheidsnormen deelnemers voor 2021 wederom op de agenda zullen zetten tijdens de gesprekken met de ambtenaren van de gemeente Zevenaar, Politie en Brandweer, en welke alternatieven er wel zijn om de overige deelnemers veilig richting Angerlo te vervoeren. 

N.a.v. deze bijeenkomst heeft er op donderdag 6 februari j.l. een bespreking plaatsgevonden met diverse instanties. En in goed overleg heeft de Politie alsnog besloten dat zij akkoord gaan dat er 4 a 6 fietsbegeleiders de carnavalswagens mogen vergezellen, mits zij door de overige medeweggebruikers herkenbaar zijn aan een signaal of veiligheidsvest/jas.

Om de overige wagenbouwers richting Angerlo te laten vertrekken zal de Halfvasten organisatie als extra service touringcars inzetten om deze veilig en snel richting Angerlo te vervoeren.

De opstapplaats van de touringcars is ter hoogte van de familie Jan Rasing, Truisweg 4 te Loil en de afstap plaats garage Schel, de Koppeling te Angerlo.

Bij het uitstappen zult u voorzien van een stempel zodat u fris en fruitig u weg kunt vervolgen naar de startplaats op de Parallelweg.

Mocht u nog vragen, op en aanmerkingen omtrent de samenvatting hebben kunt u ons altijd @mailen via de link contact van onze site:

www.halfvasten-angerlo.nl

Met vriendelijke Halfvastenoptocht,

Wim Hermans (Bestuurslid deelnemers secretariaat)

Facebook Image
Follow Us On Twitter - Image